Nykyään on muotia väittää, että yrityksen ainoa tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Tähän liittyy ajatus, että yrityksen voitto on sen omistajien henkilökohtaista
omaisuutta ja samalla myös henkilökohtaista tuloa.

Yritys on kuitenkin itsenäinen taloudellinen yksikkö. Yrityksen voitto on sen toiminnan taloudellinen tulos. Yritysten pitää maksaa juridisena henkilönä veroja tuloistaan pitääkseen yllä yhteiskuntansa hallintoa ja palveluja samalla tavalla kuin yksittäiset ihmisetkin maksavat omista tuloistaan.

Mitä paremmat valtiolliset ja kunnalliset palvelut, sitä monipuolisempia mahdollisuuksia avautuu tuotantoon ja kauppaan. Kun yritys on maksanut yhteiskunnan osuuden omasta tuloksestaan yritysverona, jäljelle jäävä voitto voidaan käyttää yrityksen kehittämiseen tai se voidaan jakaa omistajille heidän omaan käyttöönsä.

Omistajien pitää maksaa henkilökohtaisista pääomatuloistaan samoin perustein kuin yritysten työntekijät tai eläkeläisetkin maksavat. Nyt suurimpien pääomatulojen veroprosentti on vain puolet siitä, mitä suurten palkka- tai eläketulojen saaja maksaa. Omistamista suositaan työnteon sijasta.

Suurituloisten edustajat pyytävät joka päivä hallitukselta lisää heidän verojensa alennuksia.
Perusteluksi mainitaan, että ne, joilla on paljon omaisuutta, osaavat käyttää rahat viisaammin kuin kaikkia kansalaisia edustavat poliitikot. Elämä osoittaa muuta. Varakkaat tuhlaavat sekä omaan kulutukseensa että yritysinvestointeihin valtavia rahamääriä ja tuhoavat samalla maapalloa ja köyhien elinmahdollisuuksia. Verottamalla suuria pääomatuloja ja myös omaisuuksia progressiivisesti löytyisi kaikissa maissa yhteistä rahaa peruspalvelujen ja kohtuullisten tuotanto-olosuhteiden kehittämiseen.

Suomen ja muiden pohjoismaiden pitäisi tavoitella kohtuullisen hyvinvoinnin rakentamisen mallia. Näiden kehittyneiden maiden esimerkki auttaisi muitakin valtioita hylkäämään kestämättömän ajatuksen, että yritykset ovat olemassa vain rikkaiden harvainvallan ylläpitämiseksi.