Esko Aho murehtii Savon Sanomissa:"mistä löytyisi se voima, joka saisi kansakunnan huomion hyvinvoinnin jakamisesta sen perustan luomiseen". Ei helposti ainakaan maan keskustavetoisesta Suomen hallituksesta tai Esko Aho-vetoisesta Sitrasta.

Hyvinvointi syntyy ihmisten yhteistyöstä. Sillä väki ruokitaan, lapset kasvatetaan ja koulutetaan, vanhukset ja sairaat hoidetaan.  Asuntojen rakentaminen, tienpito tai junaliikenne perustuvat nekin monimutkaiseen yhteistyöhön.

Hallitusta ja myös Esko Ahoa ohjaa aivan liikaa kuvitelma, että rikkaiden rikastuminen ja suuryritysten vapaa päätösvalta luovat hyvinvointia. Oikeasti nämä etuoikeudet ovat vanhaa perintöä yksinvaltaisista ja harvainvaltaisista yhteiskunnista, joissa hyvinvointia riitti vielä pienemmälle osalle kansasta kuin nykyään.

Hyvä yhteistyö syntyy siitä, että kaikilla on oikeuksia ja mahdollisuuksia. Hyvinvointia ei voi olla ilman tasapuolista jakamista. Kaikki kun eivät pysty käyttämään mahdollisuuksia samalla tavalla.

Taloudellisen vallan ja rahan kasaaminen pienille omistajaryhmille vie perustan hyvinvointivaltiolta.
Onneksi tehyläiset uskaltavat tapella asiallisen palkkajakautuman puolesta. Kansa saa parempaa terveydenhoitoa, kun hoitajia saadaan tarpeeksi töihin.

Seuraavaksi pitää ruveta verottamaan pääomatuloja progressiivisesti, jotta kunnat pystyvät rahoittamaan kohtuulliset palvelut.